вівторок, 25 червня 2013 р.

Про Англію

Англія  (англ. England)  — одна з чотирьох частин Сполученого королівства Великої Британії та Північної Ірландії, одна з трьох частин Великої Британії, найбільша за площею і населенням. Межує з двома іншими частинами Великобританії — Уельсом і Шотландією в межах острова Великобританія. Назва країни походить від назви племені англів, одного з германських племен, що оселились тут у V і VI століттях. Англія не є політичною одиницею з 1707 року, коли з Англійського королівства та залежних від нього країн була утворена Велика БританіяСтолиця Англії, Лондон, також є столицею Великої Британії.
Найбільші міста: Лондон, Бірмінгем, Йорк, Кембридж, Ковентрі, Лідс, Лестер, Манчестер, Ньюкасл, Ноттінгем, Оксфорд, Шеффілд.

Національний прапор Англії - білий з червоним хрестом прямим Святого Георгія, який вважається небесним покровителем англійців. Офіційні пропорції прапора - 3:5, ширина ліній червоного хреста становить 1 \ 5 від ширини полотна. Перша згадка прапора Англії з Георгіївським хрестом належить до 1545. 

Менталітет:

Англія славиться своїм консерватизмом, раціональністю і скрупульозним підходом до будь-якої справи. Найвідоміша риса характеру англійців - стриманість. Британці неохоче спілкуються на вільні теми. Гарні манери не дозволяють їм цікавитися особистими справами партнера. Ось чому, напевно, англійці люблять говорити про погоду, адже це - нейтральна тема, яка не стосується особистого життя. Про погоду говорять і тоді, коли розмова зайшла в глухий кут.



Немає коментарів:

Дописати коментар